Scroll Top

Déryné Fesztivál Sátoraljaújhelyen, az Ungvár Pincesoron!

Déryné Fesztivál Sátoraljaújhelyen, az Ungvár Pincesoron!

Blanar_Robert
Blanár Róbert

TDM menedzser
Sátoraljaújhely-Hegyköz Turizmusáért Egyesület

202319júl(júl 19)06:3523(júl 23)22:35Déryné fesztiválUngvári Pincesor

Kérem engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam a Völgyszínház előadásait és a Borterasz Koncertjeit!

A zempléni programok, rendezvények számomra egyik legkedvesebb színfoltja a Déryné Fesztivál, amely az idei évben immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Sátoraljaújhelyen és környékén július 19. és 23. között.

Sátoraljaújhely, Zemplén történelmi fővárosa több helyszínt is biztosít a programsorozat számára, közülük is talán a legfontosabb az Ungvári Pincesor.

A 15-30 m mély pincék több kilométer hosszú, többszintes bonyolult pincerendszert alkotnak. Az 1200-as évek végén a pálos rendi szerzetesek kezdték építtetni. Az állandó 8-12 fokos hőmérsékletével 90-95 %-os relatív páratartalmával ideális érlelő és tároló helye a nemes tokaji boroknak. Az 5 hektár felszín alatti részen több mint 10 km hosszú pincerendszer található. Hegyalja egyik településén sincs ilyen kis területen ilyen nagy mennyiségű pincehálózat.

Az Ungvári Pincesoron két nem is oly régen létesített modern és jól felszerelt helyszín biztosít kulturális programokat a helyi lakosok és a turisták számára. Az egyik a Völgyszínház, a másik a Borterasz.

A völgyszínházban a Forrás Néptáncegyüttes Mestermunka című táncelőadását, az István, a király című rockoperát, Hunyadi Sándor klasszikusát, a Lovagias ügy című előadást, valamint a Két összeillő ember című produkciót tekintheti meg a nagyközönség.

Az Ungvári Borteraszon a zenéé és a felhőtlen szórakozásé lesz a főszerep. Koncertet ad a Csík zenekar, a Budapest Jazz Orchestra, Balkán Fanatik, Besh o droM, Aurevoir, Kaláka, Tárkány Művek, Dánielfy, Swing Girls, Keleti Brass Band, Hutchky & Stars, valamint a Bohemian Betyars.

Mindenkinek kellemes nyári kikapcsolódást kívánok a Déryné Fesztiválon!